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Title: Relación del cambio climático con la producción agrí­cola en la Provincia del Azuay
Other Titles: Relationship between climate change and agricultural production in the Province of Azuay
Authors: Zhindon Pacheco, David
Massa Sánchez, Priscilla
Bonilla, Jesús Antonio
Keywords: temperatura; precipitación; productos primarios;temperature; precipitation; production; primary production
Issue Date: 15-Oct-2017
Publisher: INNOVA Research Journal
Citation: Zhindon Pacheco, D., Massa Sánchez, P., & Bonilla, J. A. (2017). Relación del cambio climático con la producción agrí­cola en la Provincia del Azuay. INNOVA Research Journal, 2(9.1), 55-64. https://doi.org/10.33890/innova.v2.n9.1.2017.508
Series/Report no.: ISSN;2477-9024
Abstract: La provincia del Azuay presenta tradicionalmente una concentración en los cultivos como el maíz, fréjol seco y tierno, arveja y papa, que además de constituir una actividad económica, son parte fundamental de la dieta, tradiciones y costumbres de la población. A partir de la sistematización de la información, se analiza la correlación que existe entre las variables, las características propias del cultivo y su relación con las variables climáticas. Los resultados alcanzados en el trabajo evidencian una relación negativa entre las variables analizadas; es decir, las variaciones en temperatura y precipitación disminuyen el rendimiento de los cultivos.
Description: The Azuay province, traditionally has a concentration on crops such as corn, beans, peas and potatoes, which in addition to being an economic activity, are a fundamental part of the diet, traditions and customs of the population. From the systematization of the information, the correlation between the variables, the characteristics of the crop and its relationship with climatic variables is analyzed. The results obtained in the study show a negative relation between the analyzed variables. Variations in temperature and precipitation decrease crop yields.
URI: https://repositorio.uide.edu.ec/handle/37000/3743
Appears in Collections:Septiembre CIICAE-UIDE

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